Bildgalleri

Projekt

Hus - Linoljefärg

På detta hus från 1700-talet skrapade vi ned gammal alkydoljefärg som gett upp. Den hade krackelerat och det mesta av pigmenten hade kritats av sedan länge. Vi använde oss infraröda värmare i form av en Speedheater Cobra och en Spotheater. Vi värmde upp färgen och skrapade sedan av den med hjälp av vanliga färgskrapor. Det var svett, tårar och hårt arbete, men till slut så var fasaden och fönstren trärena. Enstaka ruttna panelbrädor byttes ut mot fint virke som fanns i förrådet. Vi målade sedan allt med tre strykningar med linoljefärg, och vips så var huset som nytt igen.

Vitrinskåp - äggoljetempera

Ett murrigt ekskåp fick ett nytt utseende. Vi tvättade och slipade hela skåpet. Glasen togs ur från skåpsdörrarna och de sistnämnda hängdes upp på en ställning för att vi lättare skulle kunna måla dem - äggoljetempera kräver lång torktid. Just detta skåp målades totalt fyra gånger. En gång med grundfärg och sedan tre gånger med färdigfärgen. Färgen kommer från Av Jord.

Stolar - äggoljetempera

Dessa stolar fick ett rejält uppsving genom att måla sitsarna med äggoljetempera. Kulören heter Magnetit 100 och kommer från Av Jord. Resultatet blev en läderliknande yta och känsla. Kommer hålla bra i många år framöver.

Hus – Svenshult

Detta hus tvättades för att sedan få dåligt sittande färg bortskrapat. Likt linoljefärgshuset så hade den gamla alkydfärgen kritats ordentligt, men i övrigt var färgen intakt. Trärena ytor grundmålades med först olja och sedan en grundning med Demidekk. Sedan två strykningar med densamma. Reslutatet – ett hus med en vacker lyster.

Brandt & Gustafsson Måleri Aktiebolag

Telefon: 072-3159007 / 072-3159008

FINKGATAN 10

565 34 Mullsjö

Jönköpings län